Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Wilma och Lena prisades av Landstinget

2015-11-18 15:05

Ryttaren Wilma Marklund tilldelades idag Norrbottens Läns Landstings idrottstipendium. Idrottsledarstipendiet gick till Lena Revholm, eldsjäl och tränare för funktionsnedsatta i Luleå Simsällskap.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:51

Stipendierna delades ut av Landstingsrådet Maria Stenberg vid en ceremoni under onsdagens Landstingsfullmäktigemöte i Luleå.

Motivering Landstingets Idrottsstipendium, 50 000 kr
Wilma Marklund, Piteå Ridklubb

Wilma-marklund_KJE0918

Wilma har fått arbeta lite mer än andra för att lyckas i hoppningen. Vid tre års ålder var hon på grund av sjukdom tvungen att operera bort ett öga. Trots den extra svårigheten har hon nått stora framgångar, bland annat SM-guld. Hösten 2014 blev Wilma uttagen till juniorlandslaget och är för närvarande rankad trea i Sverige bland juniorer.

 

Motivering Landstingets Idrottsledarstipendium, 30 000 kr
Lena Revholm, Luleå Simsällskap

lena-revholm_KJE0919

Lena Revholm har under många år varit en eldsjäl inom simningen för personer med funktionsnedsättning inom hela länet. Hon har varit den drivande kraften för att bygga upp den breda sim- och simskoleverksamhet som Luleå Simsällskap har. Lena har genom sitt sätt att möta barn och ungdomar skapat en verksamhet där alla blir sedda och får växa utifrån sina egna förutsättningar. Lika självklart stöttar hon de nya och unga ledarna. Lena Revholm har med små medel skapat en inspirerande och trygg träningsmiljö. Alltid på plats, alltid tillgänglig, alltid med ett gott humör.

Foton: Kjell Öberg, Norrbottens Läns Landsting

Läs mer om att vilka stipendier och utmärkelser som finns att söka

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss