Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Satsar 1,5 miljoner för ett bättre Norrbotten

2016-03-10 12:40

Norrbottens Idrottsförbund och Sparbanken Nord har tecknat ett samarbetsavtal värt 1,5 miljoner kronor. Avtalet löper över tre år, 2016-2018.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:52

Idrotten får därmed ökade möjligheter att verka för att nyanlända med utländsk härkomst ska involveras i samhället och idrotten. Pengarna ska också användas till att öka kompetensen hos länets barn- och ungdomsledare.

- Vi är glada att Sparbanken Nord vill vara med och reformera länets barn- och ungdomsidrott. En sund idrott, öppen för alla, och som utgår från barnens bästa bygger starka och trygga samhällsmedborgare. Vi vill arbeta för en tillåtande atmosfär där vi ser olikheter som en tillgång istället för ett hot. Tillsammans med Sparbanken Nord bidrar vi till att göra Svensk idrott till världens bästa, säger Katarina Halvardsson, distriktsidrottschef på Norrbottens Idrottsförbund.

Utöver att göra goda bankaffärer engagerar sig Sparbanken Nord gärna i frågor som är viktiga för Norrbottens framtid.

- För Sparbanken Nord är arbetet med den långsiktiga integrationen av nyanlända och ett bra ledarskap viktiga framtidsfrågor för vår region. Därför känns samarbetet med Norrbottens Idrottsförbund naturligt och rätt. Det sägs att idrotten förenar och jag är övertygad om att föreningslivet är en av nyckelaktörerna för att vi ska lyckas med en bra långsiktig integration så att vi blir fler innevånare som bidrar till att utveckla vårt län, säger Gunnar Eikeland, VD, Sparbanken Nord.

Planeringen för hur stödet ska användas på bästa sätt pågår för fullt. Klart är att en rejäl satsning ska göras på inspirationsdagen "Uppsnack" som arrangeras i samband med Norrbottens Idrottsgala, lördagen den 14 maj. Ett nyinstiftat mångfaldsstipendium på 25 000 kr, som kan söks av både aktivitets- och organisationsledare är också en effekt av det nya samarbetet.

Läs mer om inspirationsdagen Uppsnack

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium (ansök senast 10 april)

 Sparbanken Nord

NIF_logo_bla_for_kvalificerat_tryck

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Katarina Halvardsson
Distriktsidrottschef
070-686 80 90

This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss