Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete

2016-02-02 10:48

Norrbottens Idrottsförbund har arbetat fram en folkhälsoplan som harmonierar med Sveriges elva nationella folkhälsomål. Med planen vill vi visa hur idrotten bidrar till människors fysiska och psykiska välbefinnande, men vi ringar också in ett antal utmaningar.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:52

Idrott hela livet - Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten

Att människor mår bra är centralt för att samhället ska fungera både socialt och ekonomiskt. Därför är folkhälsoarbete så viktigt, både för individen och för att vi ska lyckas skapa ett socialt hållbart samhälle på sikt.

Idrottsrörelsen bidrar starkt till en god folkhälsa. Verksamheten har i sin struktur och uppbyggnad en hälsofrämjande karaktär som erbjuder fysisk aktivitet och rörelseglädje, men också delaktighet, gemenskap, sociala nätverk, integration och demokratisk fostran.

Det övergripande nationella målet för folkhälsoarbetet i Sverige är "att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen". För att underlätta arbetet med att uppnå målet har elva målområden utvecklats. Norrbottens Idrottsförbund har i sitt arbetet utgått från dessa.

Ladda hem Idrott hela livet - Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten (pdf)

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Helene Johansson

Verksamhetsledare
Norrbottens Idrottsförbund

070-686 04 49
helene.johansson@ sisuidrottsutbildarna.se

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss