Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Uppsnack och idrottsgala heldag för kanotister

2016-03-16 18:18

Luleå Kajakklubb är en förening som har fostrat mängder av duktiga kanotister och ledare. Nu laddar klubben för lördagen den 14 maj - en händelserik dag för den norrbottniska idrotten.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:44

På kvällen dukas det upp till Norrbottens Idrottsgala, men för de vetgiriga startar tillställningen redan vid lunchtid med inspirationsdagen "Uppsnack" som ska göra norrbottnisk idrott vassare, öppnare och mer bejakande till att olikheter berikar. På plats finns ett stort ledargäng från Luleå Kajakklubb.

Kompetensutveckling och tack på samma gång

Kajakklubben är kända för att ligga i framkant både sportsligt och när det gäller ledarutveckling. Nu passar föreningens utbildningsansvarige Dag Johansson på att sy ihop en heldag som ska svetsa samman ledarstaben och öka den samlade kompetensen. Samtidigt är det ett sätt att visa sin uppskattning till de ledare som lägger ned sin själ i föreningen.

- Planeringen är i full gång. Vi tänker köra igång redan på morgonen med ett träningspass för klubbens medlemmar som följs upp med att vi pratar ihop oss om vad vi behöver göra under kommande år. Sen bär det av till "Uppsnack" och kvällen avrundas på ett lättsamt och festligt sätt på Norrbottens Idrottsgala, säger Dag Johansson.

Intressant innehåll lockade till satsning

- Det känns helt rätt att göra den här satsningen. Inspirationsdagen "Uppsnack" har ett väldigt intressant innehåll som ligger i tiden. Idrotten står i ett vägskäl. Vi behöver fundera på hur vi kan nå fler och behålla fler i verksamheten. Här kan Riksidrottsförbundets bredd- och motionsansvarig Aila Ibanez Mengüc komma med kloka inspel.

Till Uppsnack kommer också den fantastiske Milad Mohammadi, som konstigt nog inte är så känd bland den breda allmänheten. Men den som någon gång har hört honom prata glömmer honom aldrig. Genom att kombinera kompetens, starka känslor och vass kommunikation är en av nordens största talare inom mångfald, kommunikation och ledarskap. Han pratar om hur mångfald berikar och hur olikheter kan vara en styrka, bara man törs bejaka det.

Prisvärt med Uppsnack och gala i ett paket

- Vi tog chansen när vi såg att föreningar erbjuds ett subventionerat paketpris på 595 kr. Och sedan kommer vi att kontakta vår idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna för att undersöka om vi kan få ned kostnaden ytterligare genom att söka Idrottslyftsmedel. Det är ett prisvärt sätt att säga tack till våra ledare och stärka dem ytterligare för framtiden, säger Dag Johansson.

Inbjudan till "Uppsnack"

Ino om Norrbottens Idrottsgala

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss