Hoppa till sidans innehåll

Örebro läns Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Örebro län. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

ÖLIF/SISU söker ny medarbetare!

2015-12-17 13:21
Örebro läns idrottsförbund & SISU idrottsutbildarna söker medarbetare för att samordna idrottens folkhälsoarbete i norra Örebro län.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:59

Idrotten spelar en stor och viktig roll för att bidra till en god folkhälsa och ett social hållbart samhälle. Örebro läns Idrottsförbund (ÖLIF) har sedan många år ett omfattande samarbete med Region Örebro län med samverkansavtal om lokalt och regionalt folkhälsoarbete i syfte att främja en god och jämlik hälsa i befolkningen. Detta arbete ligger också helt i linje med den av Riksidrottsstämmans antagna strategi Idrott Hela Livet med fokusområdena Livslångt idrottande, idrottens värdegrund, idrott i förening samt idrotten gör Sverige starkare.

Samordnaren är en av elva personer inom ÖLIF/SISU:s folkhälsoenhet och arbetar även i nära samverkan med övriga medarbetare på ÖLIF och SISU Idrottsutbildarna samt med folkhälsoteamet i norra länsdelen.

Arbetsuppgifter
Vara idrottens företrädare i det lokala folkhälsoarbetet i Hällefors, Nora, Ljusnarsberg och Lindesberg. Stödja och lyfta fram idrottsföreningarna som en resurs i det lokala folkhälsoarbetet. Utveckla strategier och metoder för hälsofrämjande arbete i och tillsammans med föreningarna initiera, utveckla och genomföra lokala insatser i samverkan med idrottsföreningarna, folkhälsoteam, kommunala förvaltningar, vårdcentraler och andra organisationer. Samordna och följa upp ÖLIF/SISU:s verksamhet i norra länsdelen.

Profil
Avslutad folkhälsovetenskaplig utbildning eller närliggande område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen. Kunskap och erfarenhet från folkhälsoarbete inom idrott och/eller ideell sektor är meriterande. Körkort och tillgång till egen bil erfordras.

Tjänsten
100 % tillsvidaretjänst
Placeringsort Örebro/Nora
Kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Tillträde snarast.

Förfrågningar & ansökan:
Margareta Johansson
Verksamhetsledare folkhälsoenheten
019-17 55 75
070-247 28 62
This is a mailto link

Facklig företrädare Unionen
Helena Frisk Wesström
019-17 55 24
070-317 55 30

Ladda ner platsannonsen i PDF-format här.

Skicka din ansökan till This is a mailto link
Senast 15 januari!

Postadress:Örebro Läns Idrottsförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress: Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:Tel: 019-175500
Fax: 019-102070
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss