Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rickard ny distriktsidrottschef

2015-10-19 10:18
Nu är det klart vem som blir ny distriktsidrottschef på Smålandsidrotten när Christina Ericsson går i pension i början av nästa år. Och det blir ett bekant namn, nämligen Rickard Strandberg, som tidigare jobbat på Smålandsidrotten i olika roller.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:30

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna påbörjade rekryteringen av en ny chef i Småland under sensommaren, då vår nuvarande distriktsidrottschef i Småland, Christina Ericsson, efter många år i idrottens tjänst, planerat att gå i pension i början av 2016. Och det blir alltså Rickard Strandberg som blir hennes efterträdare i ett av Sveriges största idrottsdistrikt.

Rickard är 47 år och bor med sin familj på Visingsö.  Han har en utbildningsbakgrund inom HR och arbetar idag som biträdande institutionschef på SiS Ungdomshem Stigby. Han har tidigare bland annat jobbat som kanslist på Smålands Fotbollförbund och på Smålandsidrotten som vikarierande idrottskonsulent och nio år som verksamhetsledare (2003-2011). 

Rickard började sin ledarbana redan som tolvåring inom Visingsö AIS bordtennissektion, annars har det mest handlat om fotboll.  Idag är Rickard involverad på flera nivåer inom idrotten med styrelseuppdrag i Visingsö AIS, Jönköpings Södra, Smålands Fotbollförbund och kommittéuppdrag i Svenska Fotbollförbundet. Den nya rollen som distriktsidrottschef innebär att han nu får se över omfattningen av sina ideella uppdrag.

Rickard börjar sin nya tjänst i mitten av januari, och Christina kommer att finnas kvar i organisationen preliminärt fram till årsmötet i april. 

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss