Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: RF

Säg nej till matchfixing!

2015-11-27 13:38
Uppgjorda idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid. Se därför till att skydda din idrottskarriär och svensk idrott med hjälp av Riksidrotts-förbundets (RF:s) policy med vägledning för agerande vid spel och vadhållning i samband med idrottstävlingar.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:29

minmatch.se har Riksidrottsförbundet samlat information, utbildning och rapporter om matchfixing och vad du kan göra för att förhindra att det förekommer. Här kan du också rapportera in dina misstankar om matchfixing direkt på hemsidan, anonymt. 

Utbildning
Utbildningen består av fem filmer som du kan se själv eller i grupp. ”Hotet” är en informationsfilm som ger en bakgrund till vad matchfixing är och vad du ska göra om du kommer i kontakt med det. ”Fixaren”, ”Skulden”, ”Talangen” och ”Spelet” är fördjupningsfilmer som inbjuder till en djupare diskussion kring olika matchfixingscenarion. Till varje film finns diskussionsfrågor och regeltext. Alla filmer är baserade på verkliga händelser men är i sin utformning helt fiktiva. Personerna i filmerna har ingen koppling till matchfixing eller otillåten vadhållning.
Du hittar alla delar och mer information här 

Rapport från BRÅ
Brottsförbyggande rådet (Brå) har skrivit en rapport om hur matchfixing organiseras och genomförs i Sverige. Rapporten är den första i sitt slag och innehåller förslag på en rad åtgärder som svensk idrott, Polisen, Svenska Spel och regeringen kan göra för att minska problemet.
Läs rapporten här 

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss