Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vetlanda kommun utsedd till Årets idrottskommun i Smålandsidrotten 2015

2016-01-25 11:49
Idrotten är stark i Vetlanda med en elitidrott som syns och märks över hela landet, med en breddidrott och barn- och ungdomsidrott som är en stor tillgång för kommunens invånare. Förutsättningarna skapas genom ett starkt stöd från kommunen, där flera års stora anläggningsinvesteringar har fortsatt och väl matchar föreningslivets kvalitet och drivkraft.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:30

På fyra år 2011 – 2015 har det i Vetlanda byggts tio nya idrottsanläggningar, varav fyra stått klara under 2015. Bandyhall, ishall, boulebana, konstgräsplan och en miniracingbana under de första åren har följts upp med en endurobana, bågskyttehall, sporthall, beachfotbollplan och en korthålsbana för golf. Flera av anläggningarna är föreningsägda, och de flesta har kommit till stånd bland annat genom stöd från kommunen exempelvis genom driftsavtal och investeringsbidrag.

De drygt 70 idrottsföreningarna ses som en stor tillgång i kommunen. De stärker Vetlandas attraktionskraft och varumärke. Styrkan finns i såväl bredd som elit, och det finns en drivkraft som utmanar till framåtsyftande satsningar. Samverkan mellan kommunen och föreningslivet är god, och flera föreningssatsningar och lokal samverkan låter tala om sig, såsom exempelvis fotbollsskolan, idrottsskolan, Olympic Day och integrationsarbetet.

Inför de närmaste åren finns förhoppningar om fortsatta investeringar. På kultur och fritids prioriteringslista står ombyggnad av sporthall med anpassning för gymnastikens behov liksom skatepark och parkouranläggning.

Fakta om Årets idrottskommun i Smålandsidrotten
Årets idrottskommun i Smålandsidrotten är en utmärkelse som är inrättad av Smålands Idrottsförbund. Utmärkelsen tilldelas en småländsk eller öländsk kommun som tydligt prioriterat kommuninvånarnas möjlighet att idrotta och föreningslivets förutsättningar att bedriva verksamhet och utveckling i kommunen. 2011 utlystes utmärkelsen för första gången och har tilldelats Växjö kommun 2011, Kalmar kommun 2012, Gislaveds kommun 2013, Tranås kommun 2014. En jury utsedd av Smålands Idrottsförbund har bearbetat ansökningarna och beslutat att utse Vetlanda kommun till Årets idrottskommun i Smålandsidrotten 2015.

För ytterligare information, kontakta:
Rickard Strandberg, Distriktsidrottschef, telefon 070-576 90 30.

 

Skribent: Erhan Tershani
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss