Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ridbana utomhus ger nya möjligheter

2015-11-16 10:48

Bålsta Ridsportförenings nya utomhus-ridbana kommer att ge föreningen möjlighet att ta emot fler ridskoleelever, satsa mer på verksamheter utöver ordinarie lektionsridning och att anordna tävlingar.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:29

Bålsta Ridsportförening tilldelades i somras medel från Idrottslyftet anläggningar för att kunna bygga en ridbana utomhus. Nu är ridbanan klar så när som på belysning och förbättring av underlaget. Ridbanan kommer att invigas våren 2016.

Bålsta Ridsportförening bildades 2012 och har sedan dess vuxit snabbt till att nu ha cirka 200 medlemmar. Sedan tidigare har föreningen tillgång till ett fullstort ridhus, men det senaste året har det varit hårt tryck på ridskoleplatser. "Att bygga en utebana var nödvändigt för att ta nästa steg i vår utveckling. Med en utebana kan vi inte bara ge fler möjlighet att rida, vi säkrar också en långsiktig hållbar verksamhet", säger föreningens ordförande June Hedfors. 

I och med den nya ridbanan hoppas föreningen kunna anordna ridning för barn med särskilda behov samt pensionärsridning. "Vi hoppas på ett samarbete med en av seniorgrupperna i Bålsta. Många pensionärer är väldigt aktiva och det vore roligt att kunna utöka verksamheten även med äldre hästintresserade", berättar June Hedfors. 

Att anordna tävlingar är en annan aktivitet som blir möjligt tack vare den nya ridbanan. 

"Vi tror att vår utebanan kommer att göra att vår förening växer och att fler barn och ungdomar får möjlighet att upptäcka ridsporten. Det är det vi brinner för", avslutar June Hedfors. 

Läs mer på Bålsta Ridsportförenings hemsida 

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss