Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Foto: Melker Fredriksson

Vuxna slipade skidtekniken i Lycksele

2016-02-25 09:12
I Lycksele ville fler vuxna skidåkare utveckla sin teknik och vallakunskaper. Lycksele IF har under fyra kvällar i februari ordnat skidskola för vuxna. Kursen var öppen för alla, såväl erfarna som nybörjare. -Det var jättekul och en riktigt bra utbildning, säger Helen Johansson, en av deltagarna.
  • Uppdaterad: 2017-01-02 16:36

Allmänheten hade gjort förfrågningar till Lycksele IF:s skidsektion och totalt anmälde sig elva personer. Föreningen delade upp utbildningen i fyra pass som omfattade både teori och praktiska delar som vallakunskap och teknikpass i spåret. Marcus och Melker Fredriksson från Lycksele IF höll i utbildningen och visade teknikfilmer om vad som är viktigt att tänka på. Deltagarna fick också lära sig att mäta spannet på skidan för att kunna välja rätt skida för sin kroppsvikt.

Enligt Melker Fredriksson uttryckte deltagarna en stor nyfikenhet och vilja att lära sig. Han tycker också att gruppen var lagom stor.
- Det fanns tid att verkligen hjälpa alla, deltagarna frågade mycket och visade stort intresse.
Till sin hjälp hade han även tre elever från skidgymnasiet. En av dem var Linnea Stark som tidigare lett skidgrupper för barn och ungdomar.
-Det har varit jätteroligt att leda vuxna. Det kändes uppskattat och flera ville fortsätta träna på egen hand. 

Tanken med utbildningen var att den skulle passa alla oavsett om man ville åka Vasaloppet eller bara lära sig tekniken för skidåkning. Helen Johansson som åkt skidor tidigare tycker att kursen var lärorik och kul samt att ledarna var väldigt bra.
- Jag fick lära mej många nya saker. Som att när man stakar ska man inte gå ner för djupt och man måste använda magen. Det var också jättebra att ledarna åkte även bredvid oss när vi tränade. 

Skribent: Maria Lindskog
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 010-4765400
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss