Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation
i Västergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottslyftet

En satsning för att skapa mer idrott för fler genom rekrytering, anläggning och Idrotten vill

Idrottslyftet 2016

  • Uppdaterad: 2016-09-20 15:26

Idrottslyftet är en nationell satsning på svensk barn- och ungdomsidrott som startade den 1 juli 2007. Regeringen har sedan starten årligen avsatt ca 500 miljoner kronor.

Har ni bra ideer utöver er vanliga verksamhet så är kanske idrottslyftet något för er. Undersök även aktuell information från ert SF. Ansökan kommer du åt via din förenings IdrottOnline-hemsida.  

I de flesta av landets idrottsföreningar finns goda idéer om hur verksamheten skulle kunna utvecklas. För att hjälpa till att göra idéerna till verklighet finns Idrottslyftet. För att få stöd från Idrottslyftet kan föreningen vända sig till sitt specialidrottsförbund (SF), Västergötland Idrottsförbund och/eller SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Från och med 2016 förnyar Svensk idrott Idrottslyftet i grunden (alla distrikt och specialförbund förnyar) till förmån för ett mer nytänkande och behovsanpassat projektstöd. Första året kommer vara ett omställningsår – vi rundar av och fasar ut det gamla, samtidigt som vi tar sats mot det nya. Från och med 2017 ska ett nytt och stabilt Idrottslyft finnas på plats. Undantaget är Anläggningsstödet som i stort sett behålls i oförändrat skick.

Nya Idrottslyftet kommer ha sin utgångspunkt i Idrottens strategiarbete med de fyra övergripande områdena:

  • Livslångt idrottande
  • Idrottens värdegrund är vår styrka
  • Idrott i förening
  • Idrotten gör Sverige starkare

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7-25 år. Där utvecklingsinsatserna ska vara i linje med  RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott  och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening. Att så många som möjligt idrottar så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt!

Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna kommer ha resurser för att stötta både Fysik aktivitet och Utbildning/utveckling samt som tidigare år även Anläggningsstöd.

Håll utkik här på vår hemsida efter kommande uppdateringar.

tri_rekt_webb

Postadress:Västergötlands Idrottsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress: Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss