Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation
i Västergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott för alla

Att man sitter i rullstol ska inte vara ett hinder för att kunna spela basket. Under våren startar "Idrott för alla" i Borås, som ska ge möjlighet för den som har en funktionsnedsättning att prova på olika idrotter.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:17

Tillsammans med Special Olympics School Days bjuder vi in barn, ungdomar och vuxna, som har någon form av funktionsnedsättning till Sjuhäradshallen/parasportcenter för att prova på olika idrotter och aktiviteter. Det spelar ingen roll vilken typ av funktionsnedsättning eller ålder man har.

Syftet
Idrott för alla samverkar med ett tiotal föreningar i Borås med omnejd, för att få igång handikappidrotten och lyfta fram föreningslivet för personer med någon form av funktionsnedsättning och visa på olika idrotter och aktiviteter. 

Tanken är att "vanliga" idrottsföreningar ska kunna ta emot människor som har någon form av funktionsnedsättning i sin ordinarie verksamhet. Om man tycker om basket och innebandy, är vårt mål att de ska kunna få vara med i en förening som håller på med den sporten. Detta blir ett sätt för föreningar att rekrytera nya medlemmar.

Kick off och fortsättning
Satsningen "Idrott för alla" startar i Borås lördag den 6 februari med Kick off mellan klockan 10.00-14.00 och fortsätter sedan under hela våren 2016 med organiserade idrottsaktiviteter varje vecka.

Varje vecka kommer tre föreningar att finnas på plats för att du som deltagare ska få prova på olika idrotter helt gratis.

"Idrott för alla" arrangeras av Västergötlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Jämlik Hälsa, Special Olympics, Borås Stad och Parasport i samverkan med föreningar i Borås med omnejd. 

Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Per Jagemark
010-476 41 50
This is a mailto link

Postadress:Västergötlands Idrottsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress: Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss