Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation
i Västergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Affe Hedlund "Sport som är inne"

”Sport som är inne” – lek och idrott i Vårgårda Sporthall

2015-11-11 15:44

Vårgårda IK Handboll och Wårgårda Innebandyklubb tillsammans med elever från Sundlergymnasiets Barn- och Fritidsprogram bjuder in kommunens sex- och sjuåringar att ha kul tillsammans.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:42

”Sport som är inne”, lyfter fram bredd, variation och lek och är en liten idrottsskola med ett sportöverskridande samarbete mellan Vårgårda IK Handboll och Wårgårda Innebandyklubb. ”Sport som är inne” har sökt ekonomiskt stöd hos Västergötlands Idrottsförbund och fått Idrottslyftsmedel.

Idrottsskolan genomförs fyra lördagar under hösten och är ett nytt sätt för barnen att idrotta under lekfulla och roliga former. Varje tillfälle innehåller tre aktiviteter som vardera håller på i cirka 20 minuter. Upplägget är att barnen först får prova på en lekfull hinderbana och därefter går de vidare till handboll och innebandy, alltså tre aktiviteter på 60 minuter!

Elever från Sundlergymnasiets Barn- och Fritidsprogram håller i hinderbanan. Här får de chansen att agera fritids- och barnledare. Ledare från Vårgårda IK Handboll och Wårgårda IBK håller i passen med handboll och innebandy.

- Nyttigt att arbeta över föreningsgränserna, där barnens behov kommer i första hand, säger Affe Hedlund, idrott- och utbildningskonsulent på SISU Idrottsutbildarna och ledare i Wårgårda IBK.

Detta är ett kul sätt för barnen att prova på idrott och det finns så klart en förhoppning om att barnen ska tycka att det är roligt och kanske vilja fortsätta med handboll eller innebandy i föreningens ordinarie verksamhet. Denna typ av verksamhet är också ett ypperligt tillfälle till att skola in nya och unga ledare.

Se inbjudan med datum och tider

Sport som är inne_ledare1

Ledare "Sport som är inne"

Artikel - Alingsås tidning

Mer information om möjligheterna med Idrottslyftet

Idrottslyftet_Röd-logo

Skribent: Ingela Gustavsson

Postadress:Västergötlands Idrottsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress: Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss