Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation
i Västergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Extrainsatt SDF-konferens

2016-01-04 08:41
Under senaste året har visionen ”Europas bästa idrottsregion” allt mer hamnat i fokus. ”Europas bästa idrottsregion” är arbetsnamn på det arbete som nu pågår - hur bästa möjliga förutsättningar ska kunna skapas för idrottsrörelsen i Västra Götaland.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:59

Arbetet kan beskrivas ha två olika riktningar, en utåt mot idrottens omvärld och en inåt mot den egna rörelsen. Utåt handlar mycket av jobbet att tydliggöra och beskriva idrottsrörelsens så väl egenvärde som samhällsnytta i syfte att säkerställa och utveckla samhällstödet.

En del i detta arbete handlar också om att utveckla och vidga idrottens kontaktytor i samhället. Inåt har arbetet bland annat inriktats på att se över hur stödorganisationerna Västsvenska Idrottsförbundet och Västergötlands Idrottsförbund samt SISU Idrottsutbildarna skall kunna bli än bättre på att ge idrotten i Västra Götaland ett gott stöd och bidra till goda förutsättningar.

Vi vill nu bjuda in två representanter, ordförande + 1 person, från var och ett av de Specialdistriktsförbund - SDF som idag finns verksamma inom Västra Götaland.Vi vill bjuda in till en kväll där vi tillsammans under rubriken ”Europas bästa idrottsregion” diskuterar idrottsrörelsens utmaningar i vår region.

Vi fyller tillsammans visionen ”Europas bästa idrottsregion” med ett innehåll och diskuterar vad som behöver utvecklas/förbättras ur ert perspektiv för att bli en bättre idrottsregion. Kvällen ger oss också tillfälle att redovisa och stämma av de tankar som idagfinns kring framtida organisation för de båda distrikten Väst och Västergötland. Kvällens arbete kommer vara organiserat i mindre ”fokusgrupper” för att var och en skall ges tillfälleatt få uttrycka sina synpunkter och medskick för det fortsatta arbetet.

Datum
Onsdagen den 27 januari 2016

Plats och tid
Estrad Arena Alingsås, klockan 18:00-21:00

Under kvällen serveras en enklare måltid.

Anmälan
Senast 26 januari till:
Väst - Anette Ellefsen, This is a mailto link, tel 031-726 60 33
Västergötland - Lena Ivarsson, This is a mailto link, tel 010-476 41 04

Ange vid anmälan förbund, namn och eventuell specialkost. 

Kontakt
Kenneth Tidebrink
This is a mailto link 
telefon 010-476 41 16

Inbjudan

Postadress:Västergötlands Idrottsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress: Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss