Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation
i Västergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tillsammans_Sports for you

Sök medel för integrationsarbete

2016-03-04 07:56

Nu finns möjlighet att söka medel för att arbeta med integration inom idrotten. Vill din förening göra en insats för att integrera nyanlända eller har tankar och idéer på hur ett sånt koncept skulle kunna se ut. Då kan du kontakta er förenings idrotts- och utbildningskonsulent.
  • Uppdaterad: 2016-04-13 11:41

Idrottsrörelsen är en mötesplats över etniska gränser och därmed en viktig arena för integration. Idrotten vill ytterligare stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra till integrationen i samhället. 

Detta går också i linje med idrottsrörelsens strategiarbete där ett av de prioriterade områdena handlar om ett livslångt idrottande för alla grupper. Föreningsidrotten är öppen för alla oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar. Det finns plats för barn, ungdomar och vuxna, pojkar och flickor från alla samhällsskikt och olika idrottslig ambitionsnivå. Svensk idrott är med andra ord, och vill vara ännu mer, inkluderande och därmed vara en motvikt i ett samhälle där segregation och utanförskap är växande problem.

Kontakta någon av våra idrotts- och utbildningskonsulenter

Mer information om vårt integratiionsarbete

Loggasidfotny
Vastergotland

Postadress:Västergötlands Idrottsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress: Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss