Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Alnö skidklubb får 3,6 miljoner från Arvsfonden

2015-09-15 09:54

Alnö skidklubb får drygt 3,6 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för att anlägga en tillgänglighetsanpassad motionsslinga och bygga en ny utbildningslokal. "Beslutet är ett mycket viktigt steg i rätt riktning men det är också bara början på vår resa - det är nu det verkliga arbetet startar och vi hoppas att så många som möjligt vill vara delaktiga i projektet, skriver Alnö SK på sin hemsida."
  • Uppdaterad: 2015-10-28 11:24

Alnö skidklubb vill bredda och förnya sin verksamhet genom att nå ut till grupper som tidigare inte fått prova längdåkning eller sett det som en möjlig idrotts- och fritidsysselsättning. Med satsningen på en ny motionsslinga och utbildningslokal kommer klubben starta verksamhet för personer med funktionsnedsättning i samarbete med lokala funktionshinderföreningar.

1,3 km motionsslinga

På vintern ska den 1,3 km långa motionsslingan vara anpassad för skidor, dragpulka och sitski. Under vår, sommar och höst kommer slingan fungera för personer i rullstol, med rullator, rullskidor, eller för promenad och löpning.

Utbildningslokal

Utbildningslokalen blir samlingsplatsen för den nya målgruppen, och möjliggör genomförandet av kurser, utbildningar och föreningsmöten. Utöver det kom mer den nya lokalen bli en social mötesplats.

Fakta om Arvsfonden
• Föreningar och organisationer kan söka stöd för projekt riktade till barn, ungdomar och/eller personer med funktionsnedsättning.
• Arvsfondsdelegationen (som utses av regeringen) sammanträder 6 ggr/år och beslutar om nya projekt.
• Arvsfonden finansierar cirka 400 projekt varje år.
• Allmänna arvsfonden förvaltas av Kammarkollegiet och fondens  förmögenhet uppgår till cirka 7 miljarder kronor.
• Om en avliden person inte har skrivit testamente eller har släktingar närmare än kusiner så tillfaller dödsboets egendom Arvsfonden.

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss