Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Ge bort till sport kommer till Sundsvall

2015-10-02 15:00

#Geborttillsport är ett initiativ från TV4 och Ida Björnstad, i samarbete med Rädda barnen och Folkspel, som går ut på att barn och unga ska få möjlighet att idrotta oavsett ekonomiska förutsättningar. På torsdag den 8 oktober kommer de till Sundsvall för att samla in idrottsutrustning.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:30

Ta med ridhjälmen som är för liten, golfklubborna som samlar damm i garaget eller löpardojorna du köpte men aldrig använde och kom till torget i Sundsvall mellan klockan 6.45 och 18.00.

Enligt Rädda barnen är det i snitt tre elever i varje normalstor skolklass i Sverige som lever i barnfattigdom. Därför åker TV4 nu ut på turné i Sverige och samlar in sportutrustning för att ge till dem som behöver det bäst. 

#geborttillsport och TV4 kommer också under hela veckan belysa de mängder av positiva exempel i Idrottssverge som visar hur idrotten skapar engagemang, integrerar och bidrar till samhället.

#Geborttillsport är en stadskamp där fem städer i Sverige tävlar om att samla in mest utrustning, Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Flera gånger under dagen sänder TV4 från torget i Sundsvall.

Helgen den 17-18 oktober hjälper IFK Timrå till att dela ut allt insamlat material till de som inte har möjlighet att skaffa utrustning.

http://www.tv4.se/geborttillsport

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss