Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Foto: NILS JAKOBSSON

Idrotten tar ställning på Sundsvall Pride

2015-05-04 10:29

SM-vecka, Sundsvall Pride och Hamnyran. Det är vecka 27 det händer i Sundsvall. 40 idrotter korar svenska mästare i staden, samtidigt som Sundsvall Pride är i full gång. Då passar det bra att manifestera att idrotten ska vara till för alla. Alla ska vara välkomna inom idrotten - det är en självklarhet för Västernorrlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Många anser att idrotten är det sista heterofästet. Vi jobbar för en idrott fri från diskriminering.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:30

I idrottens idéprogram finns en väldigt tydlig policy mot sexuell diskriminering. Trots det förekommer inom många idrotter exkludering och särbehandling av ungdomar och vuxna på grund av sexualitet och könsidentitet eller könsuttryck.

Vi vill visa att vi tar ställning

Vi vill visa att vi tar ställning för en öppen idrott genom att gå med i pridetåget i Sundsvall den 4 juli. Nu hoppas vi att så många idrottsföreningar och förbund som möjligt gör oss sällskap.

Alla som vill gå med oss i tåget är välkomna till Hamnträdgården. Själva paraden startar klockan 14.00, uppsamlingen börjar klockan 13.00. Alla idrottsföreningar och förbund samlas i Hamnträdgården vid skylten Idrotten ska vara till för alla.

Vill du, din förening eller ditt förbund gå med? Klicka i att ni ska delta i evenemanget på Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas Facebook-sida eller skicka ett meddelande till Karin Sundquist, kommunikatör på Västernorrlands Idrottsförbund, e-post: This is a mailto link.

Kom gärna i era föreningskläder eller er idrottsutrustning. Har klubben flaggor, banderoller eller liknande får ni gärna ta med dem.

Vi hoppas att så många som möjligt sluter upp. Det är tillsammans vi kan påverka och visa var vi står.

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss