Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Nominera en talang till talangprogrammet Optimus

2015-08-19 12:06
Känner du en idrottande gymnasieelever som har det lilla extra och som framförallt har höga ambitioner med sitt idrottande? Nominera hen till talangprogrammet Optimus. Talangprogrammet finns tack vare överskottet från Medelpads Idrottsgala.
  • Uppdaterad: 2015-10-28 11:24

Talangprogrammet finns till tack vare överskottet från Medelpads Idrottsgala och har som syfte att inspirera och utbilda lovande unga idrottare i Medelpad.

Under läsåret samlas deltagarna vid tre till fyra olika träffar där de får möta kunniga tränare, intressanta föreläsare och inspirerande elitidrottare. De antagna idrottarna är med i programmet under två år (åk 2 och 3 på gymnasiet) under förutsättning att de visar intresse och en vilja att utvecklas.

Skadeförebyggande satsning

Nytt från och med HT 2014 är samarbete med Teamed i Sundsvall. De aktiva kommer tack vare denna satsning att få hjälp med akut omhändertagande vid skada, hjälp med rehabilitering efter skada och förebyggande åtgärder via rörlighetsscanning (bedömning av obalans i muskulatur och kontroll av rörlighet i förhållande till idrottsgren).

Mål med Optimus

  • Att ge deltagarna ökad kunskap om vägen från talang till elit
  • Öka kunskapsnivån vad gäller träningsprocessen
  • Inspireras av elittränare och elitaktiva ifrån olika idrotter

Läs mer om programmet och gör din nominering via den här länken. http://www.rf.se/Distrikt/VasternorrlandsIdrottsforbund/Projekt/Optimus-TalangprogramMedelpad/

 

Där finns också en film med en av deltagarna, Oskar Gustafsson, som berättar om sina intryck av Optimus.

Sista nomineringsdag är den 4:e oktober 2015.

 

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss