Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Dags att söka LOK-stöd

2016-02-10 15:35
LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott. Ansökan för hösten 2015 skall vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 februari.
  • Uppdaterad: 2016-02-10 15:39

Vad händer med personer som inte fått ett svenskt personnummer än?

Personer som ännu inte fått svenskt personnummer (t.ex. asylsökande) får räknas för LOK-stöd under förutsättning att personen ifråga är inom bidragsberättigad ålder.

Om föreningen närvaroregistrerar via IdrottOnline måste deltagarna vara upplagda i medlemsregistret. För personer utan svenskt personnummer bockar man i "utländsk person" och anger sedan bara födelseår-månad-dag. Personen kan därefter läggas till på en aktivitet och kommer att räknas för LOK-stödet.

Om föreningen administrerar närvaron på annat sätt så anges även där bara år-månad-dag. Föreningen måste dock vid en kontroll kunna förklara/motivera varför personen ifråga inte har fullständigt personnummer angivet.

Här kan du läsa mer om LOK-stöd
Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss