Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott hela livet - för alla

2016-02-12 15:32
Integration och idrott stod i fokus när Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL), Landstinget Västmanland och Västmanlands Idrottsförbund igår bjöd in till konferensen ”Idrott hela livet - för alla”.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:59

Bordet 2 webbenOmkring 40 deltagare, både politiker och tjänstemän, fanns igår på plats i Västerås för att ta del av fakta och goda exempel gällande integration och idrott. Initiativet till konferens togs efter en diskussion i Kultur- idrotts- och fritidsberedningen för VKL, där Lena Johansson är ordförande:

- Vi kontaktade Västmanlands Idrottsförbund för att ta del av deras kunskap och de goda exempel som sker inom idrotten i länet. Det är viktigt att lära mer om vilka förutsättningar som finns både regionalt och nationell gällande idrott för alla hela livet.

lena Johansson webben
Lena Johansson

På plats för att dela med sig av information och erfarenheter fanns både Cia Karim från Länsstyrelsen, Lillemor Lindell från Riksidrottsförbundet och Maria Engelfeldt från Västmanlands Idrottsförbund. Men det som kanske berörde allra mest var den lyckade integrationssatsning som har gjorts av Skinnskattebergs SK, varifrån ordförande Peter Jakobsson och spelaren Shafick Irarema fanns på plats för att berätta sin historia.  En framgångssaga för både föreningen och för ensamkommande flyktingbarn som på ett enkelt sätt, tack vare idrotten, har integrerats i samhället. 
Deras berättelse kan du läsa här (länk)

SSK webben
Maria Engelfeldt tillsammans med Peter Jakobsson och Shafick Irarema från Skinnsakttebergs SK.

- Deras berättelse visar verkligen att integration handlar om att göra saker, inte bara för nyanlända, utan att göra det tillsammans med andra.  Idrott är på riktigt – det är ett citat jag tar med mig, säger Lena Johansson.

Under dagen genomfördes även en workshop kring temat integration.

Text och foto: Anette Fransson

vid bordet webben

stor bild webben

Cia webben
Cia Karim från Länsstyrelsen.
Lillemor Lindell webben
Lillemor Lindell från Riksidrottsförbundet.

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss