Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Plattformen - en del av integrationsarbetet i Norberg

2016-01-26 13:57
I helgen genomfördes idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå, Plattformen, i Norberg. Utbildningen var en förlängning av den integrationssatsning som startades upp av Norbergs Tennisklubb och Norbergs AIF under 2015 och där Västmanlands Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna är en samarbetspart. Utbildningen genomfördes även i samarbete med Norbergs kommun.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:59

Plattformen

Deltagarna som utbildades var dels befintliga idrottsledare samt nyanlända personer som fotbollsföreningen och tennisklubben har fångat upp som potentiella ledare vid sina tidigare aktiviteter, därför genomfördes utbildningen på engelska och även tolkar fanns på plats.

- Det var en av de bästa utbildningarna jag har hållit i, tack vare det fantastiska klimat vi hade och genom det utbyte av erfarenheter, insikter och kunskap som skedde mellan deltagarna och oss som ledare säger Patrick Rapp, som var en av utbildarna från SISU.

Även deltagarna var positiva och visade stort intresse för idrotten och ledarrollen. Flera av de nyanlända deltagarna hoppas nu kunna stärka kontakten ytterligare med det lokala föreningslivet, vilket kommer ske i samarbete med Västmanlands Idrottsförbund och Norbergs kommun.

Utbildningen Plattformen har en likvärdig utformning i hela landet, oavsett i vilket distrikt den genomförs. Utbildningen belyser ledarrollen för barn och ungdomar i främst åldrarna 7 till 15 och innehåller inga grenspecifika inslag. Så oavsett om deltagarna flyttar från Norberg har de sin idrottsutbildning med sig.

Text och foto: Anette Fransson och Oscar Uusitalo

Plattformen 1

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss