Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Västmanlands Idrottsförbund ska minska dopningen i länet!

2016-01-11 11:14
Västmanlands Idrottsförbund har beviljats 264 000 kronor från Folkhälsomyndighetenför att minska dopningen i länet. Det innebär att Västmanlands Idrottsförbund i samverkan med Länsstyrelsen Västmanland nu har möjlighet att utveckla det gemensamma antidopningsarbete som påbörjades redan år 2013.
  • Uppdaterad: 2016-01-11 11:17

- Fantastiskt roligt besked att få, nu kan vi ta det steget i antidopningarbetet som vi pratat om en tid och därmed förankra arbetet i länet ytterligare, säger Oscar Uusitalo idrottskonsulent på Västmanlands Idrottsförbund. 

Målet med arbetet, som kommersträcka sig över hela året, är att initiera lokala antidopningnätverk i tre av länets kommuner samt att med hjälp av de nybildade nätverken kartlägga hurbehovet av dopningsförebyggande utbildningsinsatser ser ut i respektive kommun. Arbetet är en naturlig utveckling av det arbete som påbörjades 2013 då nätverket Antidopning i Västmanland bildades*.

- Vi har redan arbetat en hel del med förebyggande insatser och kunskapshöjning. Det vi vill satsa på nu är att arbetat ska ske på fler orter i länet. Det är på den lokala nivån som det kan ge synbar effekt på användningen av de här olagliga och ofta farliga medlen, säger Lena Nyman, ANDT-samordnare på Länsstyrelsen.

*Nätverket Antidoping i Västmanland består av representanter från: Västmanlands
idrottsförbund, Länsstyrelsen Västmanland, Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL), Polismyndigheten Västmanland, Arboga Kommun, Köpings Kommun, Friskis&Svettis Västerås och Arena Fagersta

ANDT=alkohol, narkotika, dopning, tobak.

För mer information angående arbetet vänligen kontakta:
Oscar Uusitalo, idrottskonsulent Västmanlands
Idrottsförbund. telefon: 010-476 48 11 Mail: This is a mailto link

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Ånghammargatan 4
721 33 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
Fax: 021-13 78 73
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss