Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anpassa träningen efter ålder?

2016-03-16 16:18
Barn och ungdomars utveckling är inte spikrak utan består av olika perioder av snabb och långsam tillväxt. Förutsättningarna för att de ska ta till sig och klara av olika typer av träning kan därför variera under deras utveckling. För att ge barn och unga förutsättningar för en allsidig fysisk uppbyggnadsträning och långsiktig utveckling behöver du som tränare veta när de ska träna på vad.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:21

Under söndagen den 10 april har du chansen att gå Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom där du lär dig mer om när barn och unga ska träna på vilka saker. Denna utbildning passar dig som är, eller vill bli, tränare för barn och ungdomar och vill lära dig genomföra allsidig fysisk träning med hänsyn till individens biologiska ålder före och under puberteten.

Dagen kommer att innehålla en mix av teori och praktik och består av följande moment: Styrke-, uthållighets-, koordinations-, snabbhets- och rörlighetsträning för barn och ungdom.

Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Skribent: Lena Andersson

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss