Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ari - ny idrottskonsulent hos oss

2016-03-11 15:11
Mitt namn är Ari Amin, 25 år gammal och kommer från Kurdistan men jag har bott i Sverige hela mitt liv. Jag talar fem olika språk (anser svenskan är mitt modersmål) och bor i Hammarkullen som ligger i Angered. Jag brukar säga att Angered är som en kryddhylla, du har smaker (i det här fallet människor/kulturer) från hela världen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:20

Det har utvecklat en bred erfarenhet och även skapat en glöd som gör att jag brinner för integrations- och mångfaldsfrågor. Jag har spenderat den största delen av mitt liv i den stadsdelen och jag trivs väldigt bra, har även studerat på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke där jag trivdes väldigt bra.

Idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har varit aktiv inom taekwondo, basket och fotboll. Idag sitter jag i styrelsen, är tränare och domare i Hammarkullensbasketklubb. Innan jag började jobba på Västsvenska Idrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna Väst så var jag projektledare för Street games, X-mas games och Winter Games. Projektens tydliga mål var integration/rekrytering och jag tror att det bästa sättet att integrera sig är genom idrotten, även att motverka främlingsfientlighet, våld, skadegörelse och drogmissbruk i kommunen samt att främja barn och ungdomars hälsofrämjande faktorer.

I början av februari började jag på SISU Idrottsutbildarna Väst och Västsvenska Idrottsförbundet. Jag kommer att jobba med föreningar i Ale och Lilla Edet på halvtid och jag kommer även att jobba med rekrytering + integrationsarbete och fortsätta att driva ”Games” som kommer under åren. Jag är väldigt tacksam över att jag fått denna möjlighet och hoppas att kunna ge lika mycket tillbaka.

Vill ni veta mer om mig och vad jag gör så når mig på tel: 0709-26 58 47, alt. This is a mailto link

Skribent: Ari Amin

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss