Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Extrainsatt SDF-konferens

2015-12-21 13:35
Under senaste året har visionen ”Europas bästa idrottsregion” allt mer hamnat i fokus. ”Europas bästa idrottsregion” är arbetsnamn på det arbete som nu pågår - hur bästa möjliga förutsättningar skall kunna skapas för idrottsrörelsen i Västra Götaland.
  • Uppdaterad: 2015-12-21 13:46

Arbetet kan beskrivas ha två olika riktningar, en utåt mot idrottens omvärld och en inåt mot den egna rörelsen. Utåt handlar mycket av jobbet att tydliggöra och beskriva idrottsrörelsens så väl egenvärde som samhällsnytta i syfte att säkerställa och utveckla samhällstödet.

En del i detta arbete handlar också om att utveckla och vidga idrottens kontaktytor i samhället. Inåt har arbetet bland annat inriktats på att se över hur stödorganisationerna Västsvenska Idrottsförbundet och Västergötlands Idrottsförbund samt SISU Idrottsutbildarna skall kunna bli än bättre på att ge idrotten i Västra Götaland ett gott stöd och bidra till goda förutsättningar.

Vi vill nu bjuda in två representanter, ordförande + 1 person, från var och ett av de Specialdistriktsförbund - SDF som idag finns verksamma inom Västra Götaland.Vi vill bjuda in till en kväll där vi tillsammans under rubriken ”Europas bästa idrottsregion” diskuterar idrottsrörelsens utmaningar i vår region.

Vi fyller tillsammans visionen ”Europas bästa idrottsregion” med ett innehåll och diskuterar vad som behöver utvecklas/förbättras ur ert perspektiv för att bli en bättre idrottsregion. Kvällen ger oss också tillfälle att redovisa och stämma av de tankar som idagfinns kring framtida organisation för de båda distrikten Väst och Västergötland. Kvällens arbete kommer vara organiserat i mindre ”fokusgrupper” för att var och en skall ges tillfälleatt få uttrycka sina synpunkter och medskick för det fortsatta arbetet.

Datum
27 januari

Tid och plats
Estrad Arena Alingsås, kl 18:00-21:00

Anmälan
Senast 26 januari till:
Väst - Anette Ellefsen, This is a mailto link, tel 031-726 60 33
Västergötland - Lena Ivarsson, This is a mailto link, tel 010-476 41 04

Ange förbund, namn och eventuell specialkost. 

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss