Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanken Angered invigd

2015-11-26 14:46
I förra veckan invigdes Fritidsbanken i Angered, ett bibliotek där alla kan låna sport och fritidsprylar gratis.
  • Uppdaterad: 2015-11-26 14:49

Fritidsbanken är en bank där du kan låna sport- och fritidsprylar kostnadsfritt, ungefär som när du lånar en bok på biblioteket. Fritidsbanken vänder sig till alla, men framförallt till barn och ungdomar för att underlätta spontanidrottande. Många av prylarna som kommit in till anläggningen i Angered är bidrag från Göteborgs Stadsmission, men även lokala föreningar, privatpersoner och företag har bidragit med gåvor. Fritidsbanken ligger mellan Vättleskolan och Gunnaredsplan och drivs av Västsvenska Idrottsförbundet, Västergötlands Idrottsförbund i samarbete med Göteborgs Stadsmission.

Syftet med Fritidsbanken är att öka möjligheten till spontanidrottande, ge barn och ungdomar chansen att få testa på idrotter utan att behöva köpa utrustning samt att bidra till en mer hållbar miljö där man tar tillvara på prylar som andra kan ha glädje av. Det kan även underlätta för barn att delta på olika fritidsaktiviteter i skolan som de annars inte hade kunnat vara med på.

Den dagliga verksamheten drivs av deltagare i ett arbetsmarknadsprojekt (Fas3) - Hälsa, Utveckling, Arbete. Deltagarna får en meningsfull arbetsträning samtidigt som barn och ungdomar gratis kan prova på nya idrotter.

Vinterhalvåret är högsäsong för Fritidsbankerna och det är i synnerhet skridskor och hjälmar som är mest populärt. Har du någon sportutrustning som du inte behöver, skänka dem till Fritidsbanken där de garanterat kommer till nytta. 

Fritidsbanken är en ideell organisation som startades i Deje, Värmland. Sedan har det spridit sig vidare till andra städer. 

Mer information om Fritidsbanken hittar du här

Skribent: Jonas Neijmer

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss