Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanken samarbetar med Göteborgs Stadsmission

2016-02-29 09:16
I höstas öppnade Fritidsbanken i Angered, ett bibliotek som lånar ut sport- och fritidsprylar och som drivs av HUA-projektet. HUA är ett arbetsmarknadsprojekt i samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Västsvenska Idrottsförbundet, Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:21

De saker som lånas ut kommer framförallt från Göteborgs Stadsmission, ett samarbete vi haft sedan vi öppnade Fritidsbanken Angered. Varje vecka är deltagarna från HUA-projektet och praktiserar på Göteborgs Stadsmission och sorterar de prylar som kan tänkas vara användbara på Fritidsbanken.

I dagsläget är det främst privatpersoner och föreningar som varit i kontakt med oss och lånat utrustning men vi hoppas att även skolorna kommer till Fritidsbanken framöver, t.ex. inför friluftsdagar och lov.

Från och med mars kommer Fritidsbanken ha öppet tre dagar i veckan, tisdag-torsdag. För mer info om tider och vart vi finns, besök vår hemsida:

http://www.fritidsbanken.se/orter/angered/ eller Facebook

Skulle tiderna inte passa hör gärna av er så försöker vi hjälpa!

Skribent: Pernilla Johansson

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss