Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kärra-alliansen, gränsöverskridande samarbete

2016-03-22 13:16
Igår samlades ca 50 stycken ungdomsledare från Kärra IBK, Kärra KIF och Kärra HF för att få information om det gränsöverskridande samarbetet för att uppmuntra och skapa förutsättningar för multiidrottande.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:21

Informationsmötet inleddes med en presentation om hur projektet hade startat och vilka möjligheter man såg av samarbetet. Representanter från innebandyn (Ulf Widell) och fotbollen (Patrik Gustafsson) fanns på plats och berättade hur positivt de såg på detta.

SISU Idrottsutbildarna Väst och Västsvenska Idrottsförbundet var representerade genom Anna Österberg (handboll), Robin Svensson (fotboll) och Daniel Fyrqvist (innebandy) som berättade om hur väl samarbetet faller in på Riksidrottsförbundets nya riktlinjer från ”triangel till rektangel” och livslångt idrottande. Ett exempel är det beviljade Idrottslyftet för lägret under sportlovet där barn och ungdomar fick prova på de olika idrotterna gratis med ledare från respektive förening.

Kvällen avslutades med grupparbeten där alla tre idrotter satte sig åldersspecifikt och diskuterade olika samarbetsområden och hur de kan få detta att fungera. Jättestort engagemang och bra diskussioner. 

Skribent: Daniel Fyrqvist

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss