Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lär dig massera!

2016-01-21 13:31
Massage kan påskynda läkningsprocesser och ge psykiskt välbefinnande genom sin avslappnande effekt. För den som idrottar är den också viktig för att få en snabbare återhämtning efter träning och tävling. Den 6-7 februari har du möjlighet att gå Idrottsmassage 1 i Göteborg och lära dig massera!
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:21

”Hade ingen tidigare massörerfarenhet men lärde mig mycket av engagerade lärare, ett väl utarbetat kursmaterial och framför allt från övriga deltagare och praktiska moment.”

Johan Carlsson, ÖIS Friidrott, deltagare Idrottsmassage 2015

Idrottsmassage 1 är en tvådagarsutbildning där du lär du dig massagegrepp, massagens effekter och hur du masserar rygg och armar. Inga förkunskaper krävs och utbildningen vänder sig till alla oavsett om man är ledare, aktiv, förälder eller kanske jobbar inom friskvårdsbranschen. Ofta gör du som deltagare stora framsteg som massör då en stor del av utbildningen består av att du får öva praktiskt på att massera. Här kan du läsa mer och anmäla dig till Idrottsmassage 1.

Om du vill kan du sedan gå vidare till Idrottsmassage 2 där du får repetera massage av rygg och armar samt lära dig massera säte och ben. Idrottsmassage 1 och 2 tillsammans ger dig en grundutbildning där du lär dig att praktisera tekniker och massagegrepp, effekter av massage samt kroppens och muskelns uppbyggnad. Läs mer och anmäl dig till Idrottsmassage 2 här.

Vill du ta ytterligare ett steg finns också möjlighet att fördjupa dina kunskaper genom att gå Idrottsmassage 3, där det bland annat handlar om terapeutisk stretch. Här hittar du mer information om Idrottsmassage 3.

”Idrottsmassagekurserna gav mig otroligt mycket. [...] I min roll som tränare och spelare känner jag nu att jag har mer kött på benen och kan hjälpa mina spelare i både skadehantering, avslappning och lättare övningar för att stärka upp och förebygga skador. [...] En fantastiskt givande kurs!”

Nicole Åström, Torslanda HK, deltagare Idrottsmassage 2015

Se alla vårens utbildningar här!

Se filmen om vår utbildningsverksamhet här 

Skribent: Lena Andersson

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss