Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Snart drar vårens utbildningar igång!

2016-01-12 11:31
Nu startar snart vårens utbildningar och vi erbjuder nära 40 utbildningstillfällen där du har möjlighet att utvecklas i din roll som föreningsaktiv. Nedanför kan du läsa om de utbildningar som erbjuds den närmsta tiden.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:21

Inom Idrottsskador och rehab har vi flera utbildningar som ger kunskap om hur man förebygger och rehabiliterar idrottsskador. Vi startar med steg ett i Idrottsmassage den 6-7 februari och fortsätter sedan med steg två och tre under våren. Under steg ett och två lär du dig att göra en helkroppsmassage och under steg tre fördjupar du dina kunskaper och lär dig terapeutisk stretch. Under februari kan du också gå Akut omhändertagande vid idrottsskada den 25 februari, där ni går igenom hur du ska agera i det akuta skedet efter att skadan inträffat. Nästa steg är utbildning i Tejpning, den 2 mars, där du får teoretisk genomgång och öva praktiskt på att tejpa bland annat fot, knä och hand.  

För dig som är ledare och tränare för barn och ungdomar mellan 7-15 år erbjuder vi idrottens barn och ungdomsledarutbildning, Plattformen den 13-14 februari eller den 21-22 maj i Göteborg. Denna utbildning behandlar svensk idrotts värdegrund, barn och ungdomars utveckling, ledarskap och praktisk pedagogik. Är du ledare och är mellan 16-20 år kan du istället gå Plattformen Unga ledare, den 12-13 mars i Lysekil eller 23-24 april i Göteborg. En nyhet för i år är också att du som är en ännu yngre ledare mellan 13-16 år kan gå Plattformen för de yngsta ledarna den 23-24 april i Göteborg.

Är du styrelsemedlem har vi flera utbildningar inom Förenings- och förbundsutveckling. Den 23 februari är det dags för Grundläggande föreningsekonomi, en introduktionsutbildning på grundläggande nivå som vänder sig till dig som ansvarar för föreningens ekonomi och verksamhet. Under kvällen går ni igenom föreningsstyrelsens ansvar och roll i en ideell förening samt rättsläget kring idrottens skattefrågor. Den 1 mars kan du också gå Att leda och utveckla en ideell idrottsförening som är ett första steg för medlemmar och styrelser i en ideell förening. Den behandlar grundläggande föreningskunskap och hur du kan utveckla föreningens organisation och verksamhet på ett bra sätt.

Ska du ansvara för föreningens hemsida i IdrottOnline? Då kan du gå Hemsida – Grund den 24 februari och lära dig grunderna i hemsidan. I mars finns också möjlighet att gå fortsättningsutbildningen i hemsidan. Administrerar du istället medlemsregistret har du möjlighet att gå Administration – Grund den 23 februari, där du lär dig mer om hur du hanterar medlemmar, behörigheter, roller och grupper. Denna erbjuds också på dagtid kl. 09.00-12.30 den 2 mars.

Här hittar du hela vårt utbildningsprogram 

Skribent: Lena Andersson

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss