Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sök integrationsmedel

2016-02-29 13:32
Nu finns möjlighet att söka medel för att jobba med integration inom idrotten. Vill din förening göra en insats för att integrera nyanlända eller har tankar och idéer på hur ett sånt koncept skulle kunna se ut. Då kan du kontakta er förenings idrottskonsulent hos oss.
  • Uppdaterad: 2016-02-29 14:02

Idrottsrörelsen är en mötesplats över etniska gränser och därmed en viktig arena för integration. Idrotten vill ytterligare stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra till integrationen i samhället. 

Detta går också i linje med idrottsrörelsens strategiarbete där ett av de prioriterade områdena handlar om ett livslångt idrottande för alla grupper. Föreningsidrotten är öppen för alla oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar. Det finns plats för barn, ungdomar och vuxna, pojkar och flickor från alla samhällsskikt och olika idrottslig ambitionsnivå. Svensk idrott är med andra ord, och vill vara ännu mer, inkluderande och därmed vara en motvikt i ett samhälle där segregation och utanförskap är växande problem.

Du hittar kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter här

Skribent: Jonas Neijmer

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss