Hoppa till sidans innehåll

Västra Götalands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vill du bidra till integration i föreningslivet? Bli spelledare!

2016-03-18 14:27
Tillsammans med Röda Korsets Ungdomsförbund erbjuder vi en unik spelledarutbildning där du som deltagare får lära dig att leda föreningsaktiva ungdomar till att skapa socialt engagemang i samhället.
  • Uppdaterad: 2016-03-18 14:46

Under utbildningen den 16-17 april i Göteborg, får du lära dig leda ungdomar genom två olika metoder som heter På Flykt och Är du med-spelare? Dessa metoder ger unga idrottare en ökad förståelse för hur det kan vara att tvingas fly och ger konkreta verktyg för att göra en social insats med fokus på antirasism och humanitär migration.

Rollspelet På Flykt är ett textbaserat rollspel där deltagarna under ca 2 timmar tvingas att fly från Sverige mot en okänd framtid. Ständigt ställs deltagarna inför olika val. Val som också får kännbara konsekvenser. 

Är du med-spelare består av en 90 minuters workshop där ungdomarna spelar ett humanitetsspel med olika korta uppdrag att lösa. Efter spelet har deltagarna ett idéutkast på en social insats utifrån FN:s Barnkonvention och en konkret plan för hur idén ska bli verklighet. 

Som spelledare ger du ungdomar möjlighet att bli medvetna om sina möjligheter att påverka sin omgivning med socialt engagemang. Kanske kan du engagera din egen förening att jobba med socialt engagemang med hjälp av dessa metoder?

Ta chansen att utveckla ditt ledarskap och samtidigt jobba med viktiga frågor kring mänskliga rättigheter.

Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Skribent: Lena Andersson

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss