Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vill man lyckas inom idrotten krävs kunskap, målmedvetenhet och en rejäl vinnarskalle

2016-03-08 09:00
Det gäller även dig som jobbar med föreningsarrangemang. Och nu vill vi belöna de arrangemangen som gjort det bäst. EvenemangsCupen 2015 är en nystartad tävling anordnad av Västsvenska Idrottsförbundet, Västergötland Idrottsförbund samt SISU Idrottsutbildarna Väst och Västergötland.
  • Uppdaterad: 2016-03-11 14:08

Den syftar till att uppmärksamma och belöna särskilt väl genomförda idrottsevenemang. Fokus ligger på det som befinner sig lite utanför det rent idrottsliga, som exempelvis mat och dryck, kringaktiviteter och hur man tar hand om publik, föräldrar och långväga gäster.  

Tävlingen är indelad i två grenar: Årets värdskap och Årets överraskning.

Årets värdskap handlar om hur väl arrangörerna tar hand om, och vad de erbjuder, sina gäster utöver det rent idrottsliga. De arrangemang vi vill belöna är de som har erbjudit både deltagare och besökare någonting utöver det vanliga. Det kan handla om vad man erbjuder för mat och dryck, aktiviteter för besökarna mellan matcher/starter, bemötandet av föräldrar och publik etc.

De nominerade till Årets värdskap är:
Skövde IBF – Sibben Cup
Villa Lidköping BK – Tjejkväll med bandy
Öckerö IF – Ö-bollen

Årets överraskning kommer att tilldelas ett arrangemang som har gjort någonting nytt. Det kan till exempel vara ett helt nytt arrangemang som bygger på en ny idé och som genomförts väl men det kan också vara ett redan befintligt arrangemang som har lagt till något nytt som blivit väldigt lyckat.

De nominerade till Årets överraskning är:
Kungsladugård BK – 3- och 5-mannasammandrag
Segelsällskapet Viken-Ägir – Uddevalla Water Week
Hammarkullen Basketklubb – Street games i Angered

Regler:

  • Arrangemanget måste vara ägt av en idrottsförening
  • Förändringen/arbetet ska ha skett under 2015
  • Föreningen ska finnas inom Västra Götalandsregionen

De nominerade evenemangen, som utses av arrangörerna, kommer att offentliggöras under den här veckan. Hur medaljerna fördelas tillkännages i samband med Träffpunkt Idrott IDA&BAD på Svenska Mässan den 17 mars 2016.

Må bästa arrangemang vinna!  

PS. Går det dåligt i EvenemangsCupen 2015 är det bara att bryta ihop och komma igen. Och kanske öka träningsdosen inför nästa säsong. SISU Idrottsutbildarna erbjuder ett gediget träningsprogram inom just det här området, som exempelvis idrottens chefsutbildning, kurser inom idrottens entreprenörskap och intensiva workshops där de under 24 timmar tillsammans med er jobbar fram konkreta förslag på hur just ert evenemang kan utvecklas och bli mer lönsamt. 

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss