Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Idrottsförbundet är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Winn Winn West var på plats under Träffpunkt Idrott

2016-03-18 15:07
Under torsdagen så deltog projektet Winn Winn West under Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan i Göteborg.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:21

Först genomfördes en prisutdelning för Evenemangs Cupen 2015, som är en nystartad tävling anordnad av Västergötland Idrottsförbund, Västsvenska Idrottsförbundet samt SISU Idrottsutbildarna Väst och Västergötland. Den syftar till att uppmärksamma och belöna särskilt väl genomförda idrottsevenemang. Fokus ligger på det som befinner sig lite utanför det rent idrottsliga, som exempelvis mat och dryck, kringaktiviteter och hur man tar hand om publik, föräldrar och långväga gäster.  

Vinnarna i Evenemangs Cupen 2015 var Öckerö IF, Ö-bollen i kategorin Årets värdskap och SS Viken-Ägir, Uddevalla Water Week i kategorin Årets överraskning.

Se filmen från prisutdelningen här

Motiveringarna löd:

Ö-bollen, Öckerö IF
Ö-Bollen arrangerades för tionde gången under 2015. En fotbollsturnering som vuxit från en klassisk cup till ett idrottsevenemang där besökare från ett allt större geografiskt område får ta del av Öckerö kommuns utbud. De 20 000 besökarna möts av ett slipat värdskap där upplevelsen står i centrum. Öckerö IF har bl.a. satsat stort på menyn och dess utbud samt gjort turneringsschemat anpassat efter besökaren och inte tvärtom. Ö-bollen arrangeras både sommar och vintertid, vilket gör det till ett arrangemang som lever året runt.

Uddevalla Water Week, SS Viken-Ägir
Segelsällskapet Viken-Ägir har genomfört Pantaenius Bohusracet sedan år 1996. Till 2015 bestämde de sig för att lyfta arrangemanget ordentligt och skapade Uddevalla Water Week, ett maritimt storevenemang i Uddevalla centrum där föreningar, kommunen och näringslivet under tre dagar lät allmänheten prova på aktiviteter som wakeboard, segling, radiostyrda båtar, kanot mm. Uddevalla Water Week blev ett på alla sätt väldigt lyckat arrangemang med en fantastisk stämning där man också lyckades lyfta fram Uddevalla som destination och maritim stad.

På Träffpunkt Idrott hade även projektet Winn Winn West ett seminarie om projektperioden 2013-2015 där de delade med sig av sina erfarenheter, verktyg och resultat. Dessutom var Hanna Katarina Nyroos där, från Västra Götalands regionen som är med och delfinansierar projektet, och berättade om sin syn på projektet och Mikael Dahlqvist från Öckerö IF som berättade om hur de har haft nytta av Winn Winn West i sin förening och med sina arrangemang. Det var ungefär ett femtiotal personer på plats för att lyssna på seminariet.

Eftersom Västergötlands Idrottsförbund och Västsvenska Idrottsförbundet fått nya projektmedel att arbeta vidare med hållbara idrottsföreningar och hållbara evenemang kommer ni får höra mer om projektet framöver. 

Skribent: Sofia Blomgren

Postadress:Västsvenska Idrottsförbundet
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Besöksadress: Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss