Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: Berth Fohlin

Fullt hus när unik isbana invigdes i Visby

2013-12-01 23:56

Skridskoåkande barn i en ruin från medeltiden. Efter flera års ansträngningar har visionen blivit verklighet. I lördags invigdes isbanan i St:a Karins ruin i Visby med eldshow och konsert.
  • Skapad: 01 DEC 2013 23:56
Anläggningar

I lördags invigdes en alldeles unik idrottsanläggning i centrala Visby. Gotlands Idrottsförbund har, i samarbete med bland annat kommunen och det lokala näringslivet, förvandlat en ruin från 1200-talet till en isbana öppen för både allmänhet och idrottsföreningar.

– Det var fantastiskt roligt och det blev ett jättepositivt omdöme, både om isen, åkkänslan och anläggningen i sin helhet. Detta är stort för lilla Gotland, säger Berth Fohlin, projektledare på Gotlands Idrottsförbund, om invigningen.

Isbanan består av 400 kvadratmeter plastis och ska vara öppen för allmänheten under fyra månader varje år. Målet är att locka ut folk på stan, bidra till en aktivare befolkning och få fler att upptäcka glädjen i skridskoåkning och ishockey.

– Vi vill ge allmänheten en möjlighet att åka skridskor i en unik miljö. Förhoppningen är att folk väljer att bara slinka in men vi kommer också att vända oss till skolor och liknande, berättar Berth Fohlin.

Idén om en isbana i St:a Karins ruin föddes redan 2006. Men då stoppades projektet på grund av riskerna att byggnaden skulle skadas. Nu har Gotland museum givit klartecken och Riksidrottsförbundet gått in med finansiering.

Berth Fohlin på Gotlands Idrottsförbund tror inte att vi kommer att få se en explosion av liknande anläggningar. Men han skulle välkomna ett scenario där kulturlivet och idrotten närmar sig varandra och hjälps åt när det gäller lokaler, oavsett om det handlar om idrottsanläggningar i gamla byggnader eller konserter i idrottshallar.

– Det skulle ju vara väldigt roligt. Här i Visby har vi ju många gamla byggnader som inte används särskilt ofta.

Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss