Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ny nationell samordnare mot idrottsrelaterad brottlighet

2013-09-23 08:30

Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth presenterade på söndagen Rose-Marie Frebran som ny nationell samordnare för att stärka en positiv supporterkultur och motverka idrottsrelaterad brottslighet.
  • Skapad: 23 SEP 2013 08:30

– Det är glädjande att Regeringen äntligen har utsett en ny nationell samordnare, som kan ta vid där Björn Eriksson slutade, säger Tommy Ohlström, ledamot i Riksidrottsstyrelsen med ansvar för supporterkulturfrågor.

Den nya samordnaren Rose-Marie Frebran ska enligt Kulturdepartementet stärka den kontinuerliga dialogen mellan de olika aktörerna i syfte att verka för ökat förtroende och samverkan mellan berörda myndigheter och organisationer på central, regional och lokal nivå.

– Frågan om poliskostnader verkar var på väg att lösas och med en ny samordnare på utsedd är det hög tid för Regeringen att skyndsamt bereder vidare de lagförslag som finns i Björn Erikssons ett och ett halvt år gamla delbetänkande och tydliggör ansvarsfördelningen mellan polis och anordnare, säger Tommy Ohlström.

Rose-Marie Frebran är före detta kristdemokratisk riksdagsledamot och numera landshövding i Örebro län, därtill är hon vice ordförande i både Svenska fotbollsförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll.

För kommentarer, kontakta:

Tommy Ohlström
Riksidrottsstyrelsen
070-593 97 51

Skribent: Rolf Jönsson


IFokus

 Fler nyheter > > >


Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss