Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrotten möter kommunala beslutsfattare i Göteborg

2014-09-30 08:23

Hur ser morgondagens idrottsanläggningar ut? Hur ska idrottsföreningarna kunna möta människors behov i framtiden? Är idrotten öppen för alla? Det är bara några av de viktiga frågor som kommer att diskuteras när idrottsrörelsen möter kommunala beslutsfattare på Träffpunkt idrott i Göteborg den 18-20 november.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:33

Träffpunkt idrott hette tidigare IDA-mässan och var från början helt inriktad på bad- och anläggningsfrågor. Efter hand har mässan kommit att alltmer allmänt handla om idrottspolitiska frågor och har därför i år bytt namn. Men syftet är fortfarande detsamma, att skapa en plats för dialog mellan idrottsrörelsen, kommunala beslutsfattare och leverantörer av olika slag.

Mässan hålls på Svenska Mässan i Göteborg och Riksidrottsförbundet är en sju medarrangörer. Det syns också i programmet där RF:s ordförande Karin Mattsson Weijber samt styrelseledamoten Mona Sahlin, Krister Clerselius och Björn Eriksson deltar.

– Eftersom kommunala beslut är viktiga för idrottsföreningarna är kommunala beslutsfattare en viktig målgrupp för oss. Träffpunkt idrott ger oss en bra möjlighet att träffa dem och diskutera kring gemensamma frågor, säger Malin Elofsson Järf, idrottspolitisk chef på Riksidrottsförbundet.

Träffpunkt idrott pågår i tre dagar där varje dag har ett tema: anläggning och teknik, politik och ekonomi samt samhälle och hållbarhet. Onsdagen, med temat politik och ekonomi, blir Riksidrottsförbundets huvuddag. Då kommer bland annat Karin Mattsson Weijber att diskutera idrotten som samhällsfråga och Mona Sahlin samtala med forskaren Jesper Fundberg kring frågan om idrottsföreningarna ger alla chansen.

– Men självklart finns det intressanta punkter även de andra dagarna. Och framför allt är Träffpunkt idrott en utmärkt möjlighet att knyta kontakter som jag hoppas att idrottens företrädare både lokalt och nationellt tar chansen att utnyttja, säger Malin Elofsson Järf.

Se hela programmet på Träffpunkt idrotts hemsida

Skribent: Fredrik Rodhe
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss