Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Karin Mattsson Weijber ser fram emot dialog med ny idrottsminister

2014-10-03 11:51

Ny idrottsminister är Gabriel Wikström (s) som presenterades i samband med regeringsförklaringen idag. Idrottsfrågorna organiseras i socialdepartementet.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:33

Under den tidigare regeringen ansvarade kultur- och idrottsministern vid kulturdepartementet för idrottsfrågorna. I samband med statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring presenterades Gabriel Wikström (s) som ny idrottsminister. Han ansvarar även för folkhälsa och sjukvård.

– Jag ser fram emot en dialog som bygger på ömsesidig respekt för varandras roller och en förståelse för idrotten som bidrar till idrottsrörelsens utveckling. Jag ser fram emot att möta och lära känna idrottsministern Gabriel Wikström, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande Riksidrottsförbundet.

Idrottsfrågorna tillsammans med folkhälsa och sjukvård, organiseras i socialdepartementet.

– Jag har höga förväntningar på att idrotten får en stark position i regeringsarbetet och den uppmärksamhet som idrotten förtjänar som samhällsbyggare. Idrotten hamnar i ett sammanhang som idrottsfrågorna inte varit organiserade i tidigare vilket också är spännande, säger Karin Mattsson Weijber.

Statsminister Stefan Löfven markerade i regeringsförklaringen kraften och vikten av det civila samhället med ideella krafter i föreningar över hela landet. Idrottens bidrag till samhället poängterades dessutom specifikt av statsministern:

”De ideella krafterna inom idrottsrörelsen och det breda föreningslivet gör ovärderliga insatser för att engagera och aktivera barn och unga. Därför ska barn och ungdomar få bättre möjligheter och lägre avgifter för att delta i idrott, friluftsverksamhet och kultur- och musikskola.”


Karin Mattsson Weijber i intervju om idrottsfrågor i Radiosporten

 

För mer information kontakta

Karin Mattsson Weijber
Ordförande, Riksidrottsförbundet 
070-600 37 22

Skribent: Anna Setzman

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss