Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

TV-serie om barn- och ungdomsidrott vill skapa diskussion

2014-01-09 16:34

På lördag startar Utbildningsradions (UR) satsning ”Idrottens himmel och helvete” om barn- och ungdomsidrotten. Den kommer att sändas i Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio och på UR Play. Serien är en möjlighet för tränare, ledare, föräldrar och alla som jobbar bland barn och ungdomar inom idrotten , att diskutera viktiga frågor som selektering, utanförskap, träning och vilka drivkrafter som styr idrottandet.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:32

Utbildningsradion gör genom Sveriges Radio och Sveriges Television en stor satsning på barn- och ungdomsidrott första halvåret 2014. Satsningen innehåller både radio- och TV-produktioner. Det blir sex radioprogram i P4 och tolv TV-program på SVT 1.

– UR:s satsning lyfter områden som selektering och utslagning, utanförskap,kränkningar och ledarskap och föräldraskap. Det är områden vi ständigt arbetar med, som alla föreningar behöver ha en levande diskussion om och som jag tror att UR:s satsning kan ge energi till, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande Riksidrottsförbundet.

Programmen lyfter både positiva och negativa exempel och vill skapa debatt om barn- och ungdomsidrotten. Det är en möjlighet för samtal och lärande på flera olika sätt.

– Under programserien kommer Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas distriktsorganisationer att bjuda in till olika former av utbildningar och mötesplatser för att fortsätta den diskussion som programmen initierar, säger Karin Mattsson Weijber.

Allt material kommer från dagen efter sändning att finnas tillgängligt på UR:s webb under flera år framåt. Ambitionen är att UR tillsammans med SISU Idrottsutbildarna ska skapa material för lärande som är tillgängligt för idrottsföreningar och förbund i deras utvecklingsarbete.

Radiosatsningen startar lördag den 11 januari kl. 11.03 i Sveriges radio P4. I det första avsnittet medverkar bland annat Anders Wahlström, som arbetar med barn- och ungdomsfrågor på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Det första TV-programmet sänds 15 januari kl. 22.00 i SVT1.

Se trailern till programserien:

http://www.youtube.com/watch?v=vGIJxnZ4aIU

Läs mer på UR:s webb:

http://www.ur.se/Webbar/Om-UR/Pressrum#/pressrelease/view/kraenkta-uteslutna-och-haart-pressade-barn-idrottens-baksida-942513 

Begrepp inom barn- och ungdomsidrotten:

http://www.svenskidrott.se/Barnochungdomsidrott/Begreppinombarn-ochungdomsidrotten/

För mer information kontakta:


Anders Wahlström

Processledare
SISU Idrottsutbildarna
08-699 62 29

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss