Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

”Ta inte idrottsrörelsen för given”

2014-09-11 15:47

I torsdags tog Karin Mattsson Weijber plats på Expressens valscen för att ge sin syn på årets valrörelse. Hon sade att idrotten visst fått genomslag i en del frågor men uttryckte samtidigt en oro för att politikerna riskerar att ta idrottsrörelsen, och dess ideella ledare, för given.
  • Skapad: 11 SEP 2014 15:47
Idrottsvalet

Under valupptakten har Expressen intervjuat politiker och företrädare för intresseorganisationer på en scen i närheten av Sergels torg i centrala Stockholm. Karin Mattsson Weijber var där för att prata idrott. En av de första frågorna som kom på tal var föreningslivets särart.

Det har skett en glidning hos våra myndigheter där idrottens särställning hotas och ideella föreningar likställs med företag, det utan att enda politiskt beslut fattats, sade hon.

Karin Mattsson Weijber berättade också om idrottens andra fokusfrågor inför valet, det stillastående statliga anslaget, värdet av internationella evenemang på hemmaplan och den viktiga frågan om bra tillgång till idrottsanläggningar.

Att barn och ungdomar har tillgång till platser där de kan idrotta nära där de bor är en förutsättning för idrott.

Trots att samtliga partier säger sig värna om idrotten och den ideella sektorn önskar Karin Mattsson Weijber ett större engagemang för idrottens frågor från politikerna. Hon menar att rörelsen får jobba hårt för att få sina frågor på agendan.

– Vi skulle önska att fler politiker själva ville lyfta idrottens frågor. Man tar idrottsrörelsen, och dess ideella ledare, litegrann för given. Det borde man inte göra.


Se hela intervjun med Expressen här

Läs vad de politiska partierna tycker i idrottens viktigaste frågor

Karin Mattsson Weijber på Sportnytt i SVT

Karin Mattsson Weijber hos Radiosporten


Skribent: Mattias Olsson
Epost: This is a mailto link


IFokus

 Fler nyheter > > >


Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss