Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tragisk fotbollspremiär – en supporter avliden

2014-03-30 18:58

Det är med sorg och djup bedrövelse som Riksidrottsförbundet konstaterar att en person mist livet i händelser kring fotbollsmatchen mellan Helsingborg och Djurgården.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:32

– Det är djupt beklagligt och tankarna går till mannens anhöriga, säger Karin Mattsson Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande.

Söndagens match mellan Helsingborg och Djurgården avbröts i slutet av första halvlek. Det blev då känt att en Djurgårdssupporter avlidit. Han hade skadats innan matchen och förts till sjukhus.

– När en så tragisk händelse inträffar vill vi slippa se olika aktörer som lägger över ansvaret på varandra. Det är ett komplext problem som inte har någon lätt lösning. För att få bukt med problemen krävs samverkan från såväl idrotten som berörda myndigheter och att tempot ökas i det arbete som redan är påbörjat, säger Karin Mattsson Weijber.

I september 2013 tillsatte regeringen Rose-Marie Frebran som nationell samordnare för att stärka en positiv supporterkultur och motverka idrottsrelaterad brottslighet. Hennes uppdrag är att stärka den kontinuerliga dialogen mellan berörda myndigheter och organisationer på central, regional och lokal nivå.

– Riksidrottsförbundet har under den kommande veckan ett sedan tidigare inplanerat möte med Rose-Marie Frebran. Av uppenbara skäl och med denna sorgens dag i åtanke blir detta möte än viktigare för att belysa behovet av samhällets stöd för att förhindra fler tragedier, påpekar Karin Mattsson Weijber.

 

Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsupporterunionens gemensamma uttalande om den tragiska inledningen av säsongen.

Skribent: Anna Setzman

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss