Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Björn Eriksson vald till ordförande för RF och SISU

2015-05-31 09:45

Björn Eriksson är ny ordförande i RF, Riksidrottsstyrelsen (RS) och SISU Förbundsstyrelsen (FS).Lars Liljegren valde att inte ställa upp för val och som ensam nominerad valdes Björn Eriksson av en enig stämma.
  • Skapad: 31 MAJ 2015 09:45

Det blev ingen debatt och ingen röstning i frågan om ordförande för RF och SISU styrelser. På Riksidrottsmötet valde Lars Liljegren, som tillsammans med Björn Eriksson nominerats till posten som ordförande, att kliva av och istället förorda Björn Eriksson.

Björn Eriksson har erfarenhet från poster som bland annat budgetchef på Finansdepartementet, generaldirektör  och chef för tullen och kustbevakningen, rikspolischef, landshövding i Östergötland samt erfarenhet från olika internationella uppdrag. Han har mångårigt och brett idrottsledarskap och är ledamot i Riksidrottsstyrelsen sedan 2011.

I inledningen av Riksidrottsmötet beslutades om personunion i de båda styrelserna för RF och SISU. Vid stämmans sista dag valdes styrelseledamöter.

Styrelseledamöter som valts till omval/nyval på två år

Stefan Bessman (omval RS, nyval FS)
Mångårig erfarenhet av nationell och internationell juridik. Förtroendeuppdrag som ledare, tränare i Täby slalomklubb, ordförande Stockholms skidförbund, ledamot i Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm samt ledamot i Riksidrottsstyrelsen sedan 2013.
Anita Edlund (omval RS/nyval FS)
Handläggare och ansvarig för arbetslöshetsförsäkring vid Arbetsförmedlingen. Mångårig erfarenhet som ledare och styrelserepresentant inom flera idrotter. Ledamot i Ångermanlands ishockeyförbund och i Svenska ishockeyförbundet. Ordförande i LOK-stödsnämnden och i Idrottslyftsrådet. Ledamot i Riksidrottsstyrelsen sedan 2007.
Susanne Erlandsson (omval RS/nyval FS)
Gymnastikdirektör och idrottslärare, Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro. Nationella och internationella förtroendeuppdrag bland annat 20 år i Svenska Fotbollförbundet och ordförande i Centrala organisationskommittén dam-EM 2013, vice ordförande UEFA:s damkommitté och ledamot FIFA:s damkommitté. Ordförande i IS Halmia.
Ola Lundberg (omval FS/nyval RS)
Utbildningskonsult, tidigare ledare och chef inom gymnasieskola och vuxenutbildning i Karlstad. Lång erfarenhet som ledare och chef i utbildningsorganisationer och i föreningsverksamhet. Styrelseledamot i Färjestad BK, ordförande i Värmlands ishockeyförbund. Ledamot i SISU Förbundsstyrelse, FS, sedan 2005, vice ordförande sedan 2009.
Suzanne Lundwall (omval RS/nyval FS)
Lektor i idrott vid GIH. Fil dr i pedagogik. Docent i idrottsvetenskap. Forskare inom området barn- och ungdomsfrågor och folkhälsa. Nationella uppdrag brett internationellt forskarnätverk och ledamot i Riksidrottsstyrelsen och dess representant i SISU Förbundsstyrelse sedan 2013.

 

Styrelseledamöter som valts till omval/nyval på fyra år

Tomas Eriksson (nyval RS/nyval FS)
Utbildad civilekonom med officersutbildning. Verksam inom Svenska Innebandyförbundet bland annat som ordförande och GS. President i Internationella Innebandyförbundet sedan 1996 och ledamot i RF:s internationella referensgrupp. Ständig medlem i Svenska Idrottsakademin.
Anna Iwarsson (nyval RS/nyval FS)
30 års erfarenhet inom tränings-hälso- och sjukvårdsbranschen. Författare och opinionsbildare inom värdebaserat ledarskap, folkhälsa och hållbar livsstil. GS för Friskis & Svettis i nio länder. Ledamot i Stockholms Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna sedan 2013.
Lotta Kellander (nyval RS/omval FS)
Sektorchef på Söderslätts gymnasium. Tränare i simning och triathlon. Ledamot i Svenska Triathlonförbundet, föreläsare SISU Idrottsutbildarna Skåne. Ledamot i Skånes Idrottsförbund, SISU Skåne och ledamot i SISU Förbundsstyrelse sedan 2013.
Håkan Leeman (nyval RS/nyval FS)
Ordförande i SVEMO, Vd och delägare i Leeman & af Klercker Sponsor Communication AB. Drygt 20 års erfarenhet från försäljning och strategi för idrottsförbund och större evenemang. Utbildad civilekonom samt sjöofficer.
Tommy Ohlström (omval RS/nyval FS)
Lång erfarenhet av politiskt arbete, regeringskansli samt större organisationer. Egna idrottsmeriter från ishockey, handboll och fotboll. Ordförande för Korpen. Vd för KF. Ledamot i Riksidrottsstyrelsen sedan 2011.

 

Längre presentationer av ordförande och ledamöter (pdf)

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss