Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Himmel och helvete som verktyg för bättre idrott

2015-01-15 11:22

Nästa vecka startar en ny säsong av succéserien Idrottens himmel och helvete på SVT. Både exempel på himlar och helveten som visas används i dialog och diskussion för att göra idrotten bättre.
  • Skapad: 15 JAN 2015 11:22
Ungdomsidrott

Onsdagen den 21 januari startar den andra säsongen av Utbildningsradions (UR:s) serie Idrottens himmel och helvete. I åtta tv-program i SVT och lika många uppföljande radioprogram i P4 belyses positiva och negativa exempel ur barn- och ungdomsidrotten, exempel som visar på idrottens styrka och utmaningar, men som också fungerar som en tändgnista för konstruktiva och utvecklande arbeten för att skapa en bättre barn- och ungdomsidrott i linje med de anvisningar som finns.

För att stödja föreningarnar i sitt utvecklingsarbete har Riksidrottsförbundet och SISU Idrottutbildarna tillsammans med UR gjort fördjupningsmöjligheter med samtalsplaner och utvalda klipp som kommer att finnas tillgängliga på UR:s hemsida.

Första säsongen av Idrottens himmel och helvete var det bland de mest sedda programmen på UR-play under hela året.

– Jag tror att vårt nära samarbete med RF och SISU Idrottsutbildarna var avgörande för genomslaget. Men också att barn- och ungdomsidrotten engagerar och berör så väldigt många. Den är inte svart eller vitt och Idrottens himmel och helvete fyllde och fyller fortfarande ett behov av att fundera och diskutera hur bra idrott ser ut, säger Per Johansson, projektledare för Idrottens himmel och helvete på UR.

Niklas Hyland, som har producerat Idrottens himmel och helvete berättar om innehållet i de åtta nya programmen av Idrottens himmel och helvete och reflekterar kring den första säsongen.

Trailer för de nya programmen

UR:s pressmeddelande

Skribent: Mattias Hjelmberg

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss