Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 2:2016

2016-02-12 12:39

Nya initiativ som ska möjliggöra för fler att idrotta, oavsett ålder och ambitionsnivå, och överenskommelse för att uppmuntra till dubbelidrottande. Det är bara några av alla vinklar om en idrott i förändring som beskrivs i lokalmedia. Läs om några av alla föreningsaktiviteter, engagemang, evenemang och initiativ från runt om i landet.
  • Skapad: 12 FEB 2016 12:39
Mångfald

Norra Halland:
Över 40-talet idrottsledare/tränare hade kommit till informationsmötet som anordnades av Kungsbacka kommun om hur man slussar in flyktingbarnen i föreningslivet.

- Det var jätteroligt att så många kom för att ta del av vår information, Men jag vet sedan tidigare att flera föreningar under ett par år har tagit emot flyktingbarn som anpassat sig bra i föreningarna, säger Pia Burwall, utvecklingsledare på Fritid och Folkhälsa.

Läs mer här  

 

Värnamo nyheter:
Genom ett samarbete mellan Smålandsidrotten, Region Jönköpings län och Gnosjö kommun inleds i februari satsningen Sund smart stark senior som riktar sig till personer som är 65 år eller äldre. 

Motionsformerna som blir aktuella att prova på är bland annat lättgymnastik på Gymmix, mattcurling i PRO:s regi, spinning och vattengympa i Töllstorpshallen och till våren ordnar Gnosjö FK promenader med eller utan stavar.

— Förhoppningen är att man får mer kunskap om sin egen möjlighet att påverka sin hälsa och att man fortsätter med någon form av aktivitet efteråt, säger Gustav Wass från Smålandsidrotten.

Läs mer om satsningen här

 

Hjo tidning:
I Västergötland har ishockey, fotboll, innebandyoch handboll kommit överens om gemensamma riktlinjer, Samsyn Västergätland, för att uppmuntra ungdomar att kombinera flera idrotter.

- Det handlar om att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån utövarna och inte med utgång från ledare eller föräldrars ambitioner, säger Kenneth Tidebrink, som representerar Västergötlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Läs mer här

Liknande överenskommelser finns också mellan idrotter i bland annat Gästrikland. Här kan du hitta information om hur riktlinjerna är utformade.

 

Järfälla tidning:
FC Järfälla vill erbjuda en plats för ungdomar att testa olika idrotter, mötas och ge de nyanlända en väg in i idrotten men också ge möjligheter att prata svenska och få nya vänner. Föreningen bjuder in andra föreningar att hjälpa till och hoppas kunna vara en samlande punkt för många olika idrotter.

Läs mer om FC Järfällas initiativ här

 

SVT Småland:
Inslag lokalt i SVT Småland om statliga stödet till idrotten och hur mycket av det som hittills går lokalt till Småland. Småland får 4 080 000 kronor, ett av de högsta beloppen.
Mest får Skåne, 4 640 000 kronor. Lokala idrottsföreningar som vill bidra med integrationsarbete kommer framöver att kunna vända sig till distriktsidrottsförbunden för att ansöka om pengar.

Se hela inslaget här


Norrbottenskuriren:
I Kalix öppnar sportotek där det går att låna idrottsutrustning till olika idrotter. Läs mer här

 

Blekinge läns tidning:
Debattartikel om idrott hela livet av Blekinge idrottsförbund. En av punkterna som tas upp är "Vi måste våga tänka bredd före elit och vara trygga i att det första även ger det andra, oavsett om man är aktiv i förening, förbund, jobbar på kommun eller är engagerad i idrotten som sponsor."

Läs hela debattartikeln

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss