Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Mona Sahlin pratar om allas rätt att vara med

2015-02-10 10:48

Mona Sahlin, Riksidrottsstyrelsen, är en av föreläsarna under konferensen Idrott och mångfald som hålls i Karlstad denna vecka. Mona Sahlin pratar om allas rätt att vara med och tema för hela konferensen är dolda funktionsnedsättningar. Ämnen som tas upp för diskussion är motorisk träning som medicin och idrottsverksamheter för barn med adhd.
  • Skapad: 10 FEB 2015 10:48
Mångfald

Den 11 och 12 februari arrangeras konferensen Idrott och Mångfald i Karlstad för fjärde året. Tema för årets konferens är:

Dolda funktionsnedsättningar – kan alla vara med?

Dolda funktionsnedsättningar kan vara någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. De vanligaste diagnoserna är ADHD, Aspergers syndrom, Autism, Tourettes syndrom och OCD. Upplägget är en mix av forskning/fakta, föreläsningar, goda exempel och diskussioner.

Några av föreläsarna är Mona Sahlin, Riksidrottsstyrelsen, Maria Unenge Hallebäck, Överläkare, med. dr, Al Smith, professor vid Michigan State University, Joanna Halvardsson, bloggare och föreläsare, Susanne Wolmesjö, fil. mag. pedagogik, Bosön Idrottsfolkhögskola.

 

Mer om konferensen Idrott och mångfald

Tidigare nyhet på RF.se om motorisk träning som hjälper barn med skolarbetet

Mer om Riksidrottsförbundets arbete för mångfald

SISU Idrottsutbildarnas utbildningsmaterial - allas rätt att vara med

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss