Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Oerhört allvarligt - åtgärder måste vidtas

2015-11-09 16:53

En oberoende rapport på uppdrag av WADA anklagar Ryssland för systematisk doping och korruption. Rapporten ställer allvarliga frågor om idrottens trovärdighet.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:29

–  Om uppgifterna från rapporten till Wada stämmer är det oerhört allvarligt och åtgärder måste vidtas för att markera att det rysk friidrott och den ryska anitdopingverksamheten tycks ha sysslat med är helt oacceptabelt. Hur det ska göras är i detta fall en fråga för internationella friidrottsförbundet, IAAF, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.


Svensk idrott arbetar för en demokratisk, transparent och öppen idrott som motverkar korruption och oegentligheter. RF stödjer specialidrottsförbunden att kraftfullt driva dessa frågor i sina internationella förbund. Arbetet har sin grund i de internationella riktlinjer som RF-stämman beslutade i maj 2015.

–  Med tanke på det som nu rullas upp i IAAF, FIFA och andra internationella organisationer känns det mycket bra att svensk idrott tillsammans med de andra nordiska idrottsförbunden arbetar för att öka inflytandet i internationella förbund för att på så sätt ändra arbetssätt och kulturer inifrån. Idrott utan rent spel förlorar all trovärdighet. Jag utgår från att det nya ledarskapet under Sebastian Coe i IAAF tar tag i problemen på allvar, säger Björn Eriksson.

 

Läs rapporten här


Länk till internationella riktlinjer

 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss