Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Räknar med att involveras i den nya spelregleringen

2015-09-24 14:13

Sverige ska införa ett licenssystem på spelmarknaden som värnar om föreningslivets intäktsmöjligheter och tar hänsyn ta till problematiken med matchfixing. Idag har regeringen tillsatt en utredning. Riksidrottsförbundet räknar med att vara djupt involverade i arbetet.
  • Skapad: 24 SEP 2015 14:13
Idrottspolitik

-  Vi kan inte blunda för de drastiska förändringarna som spelmarknaden har genomgått det senaste decenniet. En modern spelreglering är nödvändig. Svensk idrott kommer att verka för att Sverige även fortsättningsvis ska ha en stark och ansvarsfull spelpolitik som inte slår undan benen för föreningslivet, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

I direktiven till utredningen är det tydligt framskrivet att förutsättningarna för finansiering av föreningslivet ska bevaras i så hög utsträckning som möjligt.

-  Regeringen är tydlig med att föreningslivet ska ha bra förutsättningar i den nya spelregleringen, säger Björn Eriksson och fortsätter:


-  Jag tycker det är självklart att idrotten ska få plats i utredningens arbete. Dels för att lotterier är viktigt för idrottens intäktsmöjligheter och dels för att vår verksamhet – det vill säga idrott – nyttjas som spelobjekt och omsätter många miljarder kronor.

Under senare år har problemet med uppgjorda matcher, så kallad matchfixing, ökat i Sverige. En anledning är den digitala utvecklingen och globaliseringen av spelmarknaden.

-  Jag är glad att regeringen har varit lyhörda för vår oro kring matchfixing och tagit med det i direktiven. Matchfixing är ett allvarligt problem för idrotten. Jag är övertygad om att en modern spelreglering kan motverka matchfixing, säger Björn Eriksson.

Utredning ska lämna sitt betänkande den 31 mars 2017.

Läs mer om RF:s hållning för spel och lotterier.

Direktiv till spelutredningen


För mer information kontakta
Björn Eriksson
Riksidrottsförbundets ordförande
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss