Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Riksidrottsuniversitet startar upp i höst

2015-05-08 11:53

Umeå Universitet, Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH)/Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Göteborgs Universitet/Chalmers startar upp verksamhet som Riksidrottsuniversitet från och med hösten 2015. Redan i dag, måndag 11 maj, genomförs Elitidrottskonferens vid Chalmers tekniska högskola med tema elitidrott och teknologi.
  • Skapad: 08 MAJ 2015 11:53
Elitidrott och utbildning

För att stärka svensk idrotts internationella konkurrenskraft och möjliggöra elitidrott i kombination med akademiska studier har Riksidrottsförbundet sedan 2011 arbetat för att starta så kallade Riksidrottsuniversitet, RIU. Umeå Universitet, Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH)/Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Göteborgs Universitet/Chalmers utsågs i mitten av december 2014 som potentiella Riksidrottsuniversitet, samtliga meddelar nu att verksamheten startar redan till hösten 2015.

– På sikt kommer detta stärka och utveckla svensk idrott och bidra till bättre utbildade tränare, högre kvalitet på träningar, bättre stöd till aktiva och förhoppningsvis fler medaljer i internationella mästerskap. Vi vill också ge Sveriges elitidrottare ökade möjligheter att kombinera akademiska studier med idrott så att de har en annan karriär att fokusera på när elitidrottskarriären är över, säger Peter Mattsson, idrottschef på Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet har samverkat med specialidrottsförbund, universitet och högskolor, Sveriges Olympiska Kommitté och distriktsidrottsförbund för att skapa en modell där utbildning och elitsatsning kan kombineras för både tränare och aktiva.

 

För mer information kontakta
Peter Mattsson
Idrottschef på Riksidrottsförbundet
08-699 60 60, 070-615 05 71

 

Elitidrottskonferensen 11-12 maj

Umeå Universitet

Göteborgs Universitet

Chalmers

Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH)

Kungliga Tekniska högskolan (KTH)

Mer om elitidrott och Riksidrottsuniversitet

RF och Svenska spel elitidrottsstipendium

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss