Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Tipsa vid misstankar om matchfixing

2015-02-13 08:29

Nu kan vem som helst som misstänker matchfixing ge tips. I dag lanseras en dygnet runt-öppen tipsfunktion som har tagits fram av Riksidrottsförbundet tillsammans med Seccredo AB.
  • Skapad: 13 FEB 2015 08:29
Matchfixing

Tips om matchfixing eller otillåten vadhållning kan lämnas enkelt och säkert via telefon, mail eller ett webbformulär. Uppgiftslämnaren kan vara anonym.
Uppgjorda idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrotten.

I takt med teknikutvecklingen och den allmänna globaliseringen har relationen mellan idrott och vadhållningsindustrin förändrats. Parallellt har problemen med matchfixing ökat. Under senaste åren har ett stort antal misstänkta matcher upptäckts i Sverige.

– En av svårigheterna ligger i att få fram information om misstänkta fall. Hjälps vi inte åt genom att informera när vi har misstankar kan matchfixing fortsätta att förstöra idrotten. Idrotten behöver personer som vågar kliva fram och berätta om det man känner till. Förhoppningen är att tipsfunktionen ska vara ett naturligt hjälpmedel för både personer inom idrotten och allmänheten att tillsammans ta ansvar och våga berätta om eventuella misstankar om matchfixing, säger Birgitta Ljung, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Genom att lämna tips bidrar man till att skydda idrotten mot matchfixing samt till upprätthållandet av den grundläggande tanken om rent spel.

Skydda din idrott genom att tipsa om misstankar via www.minmatch.se
Här finns också mer information om tipsfunktionen och hur man går till väga för att lämna ett tips.

För mer information kontakta
Johan Claesson
Samordnare, Riksidrottsförbundet
08-699 61 30, 070-595 18 53

Mer om matcfixing

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss